- Startdatum
- LocatieOnline
- PrijsV.a. 295,- excl. btw
5 oktober 08.45 - 12.45 uur | Online
Wat zijn de belangrijkste topics voor de overheid op dit moment op het gebied van voedselveiligheid? Hoe zit het met de nieuwe aanstaande beleidsregel waarin staat dat levensmiddelenbedrijven producten binnen 4 uur in keten moeten kunnen traceren? Wat beweegt er op belangrijke onderwerpen zoals recalls en allergenenmanagement? Laat je, tussen je werkzaamheden door, bijpraten over belangrijke food safety topics tijdens de Food Safety Update op 5 oktober.
Experts, van o.a. ministerie van VWS en Allergenen Consultancy, praten je in één ochtend bij over actualiteiten in voedselveiligheid, recalls en allergenenwetgeving, die directe gevolgen kunnen hebben voor jou als foodprofessional. Schrijf je nu in!
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk lichten experts de actualiteiten toe.
De gelegenheid om al jouw brandende vragen te stellen.
Blijf op de hoogte van nieuwe inzichten en beleidsregels in Food Safety.
De Food Safety Update is interessant voor iedereen die met voedselveiligheid, voedseltechnologie en productontwikkeling te maken heeft: zoals productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers , technologen, productieleiders, proces managers, plantmanagers, QR/QA managers, proces engineer, operationeel managers en directies.
08.45 | Opening dagvoorzitter Door: Willem Paul de Mooij (hoofdredacteur VMT) |
08.50 | VWS over beleidsontwikkelingen voedselveiligheid Door: Annemieke Hoogeveen (Beleidsadviseur Voedselveiligheid bij Ministerie VWS) & Marloes Kneppers (Manager Consument & Informatie bij FNLI) Wat zijn de belangrijkste topics voor de overheid op dit moment op het gebied van voedselveiligheid? Waar legt het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op? Hoe zit het met de nieuwe aanstaande beleidsregel waarin staat dat levensmiddelenbedrijven producten binnen 4 uur in keten moeten kunnen traceren? Wat betekent de afronding van het Actieplan Voedselveiligheid voor de voedingsindustrie? Is daarmee een nieuw fipronil-schandaal te voorkomen? En er is een nieuwe aanpak veiligheid voedingssupplementen, hoe zit dat in elkaar? Tijdens deze Q&A worden deze issues besproken. Dit is ook de plek om vragen aan het ministerie te stellen. Marloes Kneppers, Manager Consument & Informatie, FNLI, gaat in op de status rondom de Private Borging Voedselketens en bijbehorend platform om nieuwe voedselveiligheidsrisico’s vroegtijdig te kunnen doorspelen. |
09.20 | Rondetafelgesprekken Alle deelnemers worden uitgenodigd om tijdens het programma deel te nemen aan een ronde tafelgesprek van circa 30 minuten. Dit zijn diverse virtuele ruimtes waar je met circa 8 andere deelnemers relevante vraagstukken kunt delen en bespreken. Een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts! |
09.50 | Recalls – Meldplicht bij incidenten Door: Silvia Gawronski (Van Traa Advocaten) & Michelle de Lepper (QA/QC-partner in voedselveiligheid in de voedingsindustrie) & Joyce de Stoppelaar (Coördinerend Specialistisch Inspecteur bij de NVWA) Het ethyleenoxide sesam heeft voedselbedrijven weer eens gewezen op het belang van goed incidentmanagement. Want een incident voorkomen kun je niet altijd; maar goed managen wel! Tijdens deze sessie behandelen we de snelle acties bij incidenten: moet ik melden aan de NVWA? Of aan SKAL? Welke producten moet ik traceren? Maatregelen nemen? Afnemers informeren? Terugroepen? Binnen 4u? En binnen 4u nadat wat precies? En wat is het risico als je niet (op tijd) handelt? Of juist te snel? Op deze en meer vragen zullen de sprekers ingaan aan de hand van wet- en regelgeving, rechtspraak en praktijkvoorbeelden. |
10.40 | Break |
10.55 | Bedrijfscultuur onlosmakelijk verbonden met voedselveiligheid Door: Martin de Groot (QA-manager Olam Cocao), Gioia de Rooij (Olam Cocoa) & Geert Jan Rens (Consultant Business Assurance, KTBA) Een positieve bedrijfscultuur, krachtig leiderschap en doeltreffende communicatie in voedselverwerkende bedrijven hebben een grote impact op de voedselveiligheid. Het meten en versterken van de bedrijfscultuur is inmiddels een onderdeel geworden van diverse certificatienormen. Maar ben je er daarmee? Waar lopen producenten in de praktijk tegenaan? Hoor van experts en voedingsbedrijven zelf hoe een positieve bedrijfscultuur onlosmakelijk is verbonden met de voedselveiligheid van de producten. |
11.45 | Internationale allergenenwetgeving: de impact op de voedingsindustrie Door: Marjan van Ravenhorst (expert Allergenen Consultancy) & Heidi Vercraeye (adviseur Termont & Thomaes B.V.) & Carmen van Dulkenraad (Normec Foodcare). |
12.30 | Afsluiting dagvoorzitter Door: Willem Paul de Mooij (hoofdredacteur VMT) |
VMT heeft hieronder een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via vmt.events@vakmedianet.nl.
De Food Safety Update is een live online event op 5 oktober 2021 over voedselveiligheid waar kennisdeling en netwerken centraal staan. Het is een kans om in één ochtend up-to-date te worden gebracht over de recente belangrijkste ontwikkelingen in food safety. We bieden een sterk online programma met livestream reportages, webinars, presentaties, paneldebatten en volop mogelijkheden om te netwerken in de ronde tafels. Dit alles met de kwaliteit die je van VMT gewend bent.
De Food Safety Update is interessant voor iedereen die met voedselveiligheid, voedseltechnologie en productontwikkeling te maken heeft: zoals productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers , technologen, productieleiders, proces managers, plantmanagers, QR/QA managers, proces engineer, operationeel managers en directies.
In de volgende situaties is het programma zeker voor jou geschikt:
Je kunt kiezen uit verschillende tickets. Als deelnemer betaal je €395, abonnees van VMT betalen slechts €295. Deze korting is al toegepast op het inschrijfformulier.
Na afloop van de Food Safety Update zullen we de terugkijklink met inlog met alle ingeschreven deelnemers delen. Tussen het live kijken en het on demand terugkijken kan een paar dagen vertraging zitten.
Als je bent ingeschreven komt je, net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, met de andere deelnemers en de docent op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heb dan ruim de gelegenheid om met de experts in gesprek te gaan. Met één groot verschil: je bent virtueel bij elkaar, niet fysiek!
Voor de seminar werkt VMT samen met een bedrijf gespecialiseerd in webcasting, Hopin. Het enige dat je nodig hebt om deel te nemen, is een computer met luidsprekers en toegang tot internet. Je logt in op je computer, vanuit je eigen werkplek of thuis, op de door ons verzonden persoonlijke link waarbij je direct deelneemt aan het online event. Er hoeft niets aan je computer veranderd of geïnstalleerd te worden! Kort voor het event sturen we je een e-mail met de laatste praktische informatie en persoonlijke inloginstructies.
Daags voordat de Food Safety Update begint, ontvang je van ons de link om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet je zeker dat je ongestoord kunt deelnemen aan de Food Safety Update. Deze link ontvang je van ons op maandag 4 oktober 2021.
1. Je schrijft zich in voor de Food Safety Update via deze website.
2. Uiterlijk maandag 4 oktober krijg je van ons een email* met daarin een link naar het online event. Deze mail heeft als onderwerp: “Jouw inlog voor de Food Safety Update”. Check voor de zekerheid je spam/ongewenste mail als je de mail niet in je inbox terugvindt. Bewaar deze mail goed. Met deze link heb je toegang tot alle sessies van de Food Safety Update. De link is persoonlijk en gekoppeld aan jouw eigen inschrijving. Je kunt daarom deze link niet doorsturen of delen met anderen.
3. Er wordt automatisch een verificatiemail naar je mailbox gestuurd. (afzender: Vakmedianet; onderwerp: Confirm Registration & Join Food Safety Update 2021!). Open de mail.
4. Klik in de mail op de blauwe button Confirm & Join Event om naar de eventomgeving te gaan. Je bevindt je nu in de lobby van de Food Law Update. Dinsdag 08.45 uur start het programma op het podium. Vanaf 08.00 uur zijn alle digitale eventruimtes open en toegankelijk.
* Geen mail (in je inbox en ongewenste mail) van ons ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via vmt.events@vakmedianet.nl en ons team zal je z.s.m. helpen.
De volgende mobiele browsers worden ondersteund:
Opmerking: er is geen speciale app voor desktops of mobiele telefoons in de Stores, er zijn geen downloads vereist.
Alle deelnemers worden uitgenodigd om tijdens het programma deel te nemen aan een rondetafelgesprek van circa 30 minuten. Dit zijn diverse virtuele ruimtes waar je met andere deelnemers relevante vraagstukken kunt delen en bespreken. Een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts!
De rondetafelgesprekken vinden tijdens het programma op dinsdag 5 oktober plaats van 09.20 uur tot 09:50 uur via hetzelfde eventplatform (Hopin) als het plenaire programma. Hoe neem je deel?
Er zijn meerdere chatkanalen in online evenementen op Hopin platfrom.
Personaliseer je profiel om het netwerken te bevorderen en zichtbaar te zijn voor andere deelnemers. Je neemt hierdoor gemakkelijker contact met elkaar op.
1. Klik rechtsboven op je account (jouw initialen). Als je geen initialen ziet, log dan eerst in op je account. Heb je nog geen account? Ga dan naar vraag 6: hoe neem ik deel aan een event? Voordat je naar stap 2 gaat.
2. Klik rechtsboven op profile.
3. Vul hier je gegevens in. Upload hier je foto, vul je voor- en achternaam in en geef bij Headline een korte omschrijving van je functie. Vul ook je social kanalen in, zodat deelnemers na het event jou makkelijker kunnen vinden.
4. Klik op de button Save om je gegevens op te slaan.
Annuleren
Tot vier weken voor aanvang van de Food Safety Update kun je kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk). In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang van de seminar ben je 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van de seminar ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Jouw plaats mag altijd door een vervanger/collega worden ingenomen. Geef de naam en email van je plaatsvervangen z.s.m. door via vmt.events@vakmedianet.nl.
Voorwaarden
Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten van Vakmedianet B.V. zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet B.V.
De nieuwste versies van Chrome of Firefox garanderen de beste ervaring. Vermijd Brave, Safari, Microsoft Internet Explorer of Edge, aangezien deze browsers niet de moderne webtechnologieën ondersteunen die nodig zijn om online evenementen in een webbrowser te laten draaien.
Mobiele browsers: Safari op iOS en Google Chrome op Android.
Opmerking: soms kunnen extensies van derden de ervaring beïnvloeden door sommige van de Hopin-interface-elementen te blokkeren. Daarom raden we ook aan om het evenement te openen in de incognitomodus (command + Shift + N op macOS of Ctrl + Shift + N op Windows) op Chrome of het tabblad Privé (command + Shift + P voor macOS of Ctrl + Shift + P voor Windows) op Firefox.
Als je problemen ondervindt bij het deelnemen aan een sessie, controleert je of je het volgende heeft voltooid.
Tip: Houd de Shift-toets ingedrukt wanneer je op de combinatie Command + R (macOS) of Ctrl + R (Windows) drukt om de pagina opnieuw te laden zonder de cache.
Klik op het hangslotpictogram naast het URL-veld en zorg ervoor dat Camera en Microfoon zijn ingesteld op Toestaan voor app.hopin.to webpagina.
Momenteel garandeert het gebruik van de nieuwste versies van Google Chrome of Mozilla Firefox op jouw laptop of computer de beste ervaring.
Opmerking: soms kunnen extensies van derden de ervaring beïnvloeden door enkele van de Hopin-interface-elementen te blokkeren. Daarom raden we ook aan om het evenement te openen in de incognitomodus (command + Shift + N op macOS of Ctrl + Shift + N op Windows) op Chrome of het tabblad Privé (command + Shift + P voor macOS of Ctrl + Shift + P voor Windows) op Firefox.
Soms vereisen browserinstellingen een herstart van de browser om de wijzigingen door te voeren.
Meestal lost het vernieuwen van de webpagina de meeste problemen op.
Als je een 500-fout of 404-fout tegenkomt, probeer dan de volgende probleemoplossingen:
Momenteel garandeert het gebruik van de nieuwste versies van Google Chrome of Mozilla Firefox op uw laptop of computer de beste ervaring.
Opmerking: soms kunnen extensies van derden de ervaring beïnvloeden door enkele van de Hopin-interface-elementen te blokkeren. Daarom raden we ook aan om de gebeurtenis te openen in de incognitomodus (command + Shift + N op macOS of Ctrl + Shift + N op Windows) op Chrome of het tabblad Privé (command + Shift + P voor macOS of Ctrl + Shift + P voor Windows) op Firefox.
Houd de Shift-toets ingedrukt wanneer je op de combinatie Command + R (macOS) of Ctrl + R (Windows) drukt
Soms vereisen browserinstellingen een herstart van de browser om de wijzigingen door te voeren.
In Hopin wordt je gevraagd om uw audio- en videoapparaat te selecteren zodat mensen je kunnen horen en zien tijdens het evenement, maar als je jouw AV-opties niet kunt selecteren, komt dat waarschijnlijk omdat je Hopin browsertoestemmingen moet geven om toegang tot je AV-apparaten.
Klik op het hangslotpictogram naast het URL-veld en zorg ervoor dat Camera en Microfoon zijn ingesteld op Toestaan voor app.hopin.to webpagina.
Zorg ervoor dat je camera en microfoon zijn toegestaan voor Hopin-to.
chrome://settings/content/siteDetails?site=https%3A%2F%2Fapp.hopin.to%2F
Zoek onder Machtigingen Camera en microfoon. Hopin zou een van de goedgekeurde sites moeten zijn.
Opmerking: soms kunnen extensies van derden de ervaring beïnvloeden door enkele van de Hopin-interface-elementen te blokkeren. Daarom raden we ook aan om het evenement te openen in de incognitomodus (command + Shift + N op macOS of Ctrl + Shift + N op Windows) op Chrome of het tabblad Privé (command + Shift + P voor macOS of Ctrl + Shift + P voor Windows) op Firefox.
Voor vragen kun je contact opnemen met ons via vmt.events@vakmedianet.nl.