
Derk van Manen
Derk van Manen is afgestudeerd in Wageningen op gebied van diervoeding en diergezondheid en sinds 1993 werkzaam bij Duynie Group. Daar geeft hij leiding aan het Expertise & Research Centre van Duynie Group en is daarmee verantwoordelijk voor Quality, Nutrition & Research. Daarnaast neemt hij zitting in uiteenlopende adviescommissies op gebied van diervoederveiligheid, beleid en research. De strategie van Duynie Group is om meerwaarde te creëren met co-producten door innovaties. Deze innovaties leiden tot wederzijds voordeel voor Duynie en haar suppliers. De kiem voor deze innovaties ligt in veel gevallen op het Expertise & Research Centre (ERC) van Duynie Group. De samenhang van genoemde disciplines op deze afdeling vergroot de kans op succes van de innovaties. Daarnaast verstrekt het ERC adviezen aan de levensmiddelenbedrijven met betrekking tot legal compliance en circulaiteit van de co-producten. Co-producten die als diervoeder worden afgezet, staan aan het begin staan van een nieuwe voedselketen. Vanwege de complexiteit van de wetgeving op gebied van co-producten is het lastig voor levensmiddelenbedrijven om zich voortdurend te verdiepen in de recente ontwikkelingen. In toenemende mate doen levensmiddelen producenten een beroep op de expertise van het ERC en dit leidt tot een betere borging van de legal compliance en een duurzamere toepassing.