
Jacob Schilstra
Als levensmiddelentechnoloog ben ik al ruim 30 jaar actief in de voedingsmiddelensector. Ik heb ervaring opgedaan bij een vleeswarenproducent (productie, engineering en QA), bij een laboratorium (business development) en een certificatie-instelling (ondernemer en business development). In die periode heb ik me voornamelijk beziggehouden met inspecties, audits en certificatie, hygiënecodes, GFSI-standaarden, managementsystemen, voedselveiligheid en voedselfraude. Op dit moment gebruik ik die ervaring bij KTBA / Mérieux NutriSciences in de Global HUB voor ondersteuning van de uitbouw van onze consultancy services op het gebied van quality assurance, business assurance en sustainability assurance. Daarnaast ben ik directeur van Riskplaza B.V. Riskplaza onderhoudt in samenwerking met deelnemende brancheorganisaties een voedselveiligheidsdatabase met actuele wettelijke en wetenschappelijke informatie over voedselveiligheidsrisico van grondstoffen. Bedrijven abonneren zich op deze database voor het onderhoud van hun HACCP-systeem. Daarnaast is Riskplaza eigenaar en beheerder van het Riskplaza-audit+ certificatieschema welke door de NVWA is geaccepteerd voor grondstofverificatie. Riskplaza B.V. is businesspartner van het KIDV.